У зв’язку з відмовою суддівською бригадою проекту О-Весна в організації та проведенні змагань чемпіонату України (дорослі, юніори, юнаки, бігом), Кубку України зі спортивного орієнтування (етапи, бігом, ІІІ-ІV ранг); чемпіонату України серед ветеранів зі спортивного орієнтування (бігом); Всеукраїнських змагань серед вихованців ДЮСШ та позашкільних закладів (бігом) (ІІІ-IV ранг)  в період з 23 по 28 березня 2022 року в м. Трускавець Львівської області Президія вимушена була в оперативному режимі зібратись і прийняти рішення щодо внесення змін до ЄКП на 2022 рік. Провівши попередні консультації з потенційними організаторами вищезгаданих змагань було прийнято рішення відповідно до протоколу засідання Президії №2 від 26.01.2022 р.:

  1. Перенести чемпіонат України (дорослі, юніори, юнаки, бігом), Кубок України зі спортивного орієнтування (етапи, бігом, ІІІ-ІV ранг); чемпіонат України серед ветеранів зі спортивного орієнтування (бігом) на другу половину цього календарного року. Дати проведення будуть оголошені додатково після проведення остаточних консультацій з потенційними організаторами змагань.
  2. Провести Всеукраїнські змагання серед вихованців ДЮСШ та позашкільних закладів (бігом) (ІІІ-IV ранг) з 13 по 18 квітня 2022 року в місті  Києві.
  3. Рекомендувати тренраді СОБ провести НТЗ з відбірковими стартами на чемпіонат Європи (бігом, юнаки) в період з 19 по 28 березня 2022 року. А також доручити внести відповідні зміни до Системи відбору до складу національної збірної команди України зі спортивного орієнтування на 2022 рік.