Під головуванням Міністра Вадима Гутцайта, у вівторок 18.01.2022, у стінах Міністерства молоді та спорту України відбулась зустріч з представниками федерацій неолімпійських видів спорту, які представлятимуть Україну на XI Всесвітніх іграх. Президент ФСОУ Петрочук Дмитро та віце-президент ФСОУ Тетяна Уфімцева взяли активну участь у нараді, де обговорили підготовку до участі українських спортсменів у змаганнях найвищого рангу, що відбудуться з 7 по 17 липня у місті штату Алабама – Бірмінгемі.

«Перед нами стоїть важливе завдання – гідне представлення Національної команди України на Всесвітніх іграх у США. На сьогодні Міністерством створені всі необхідні умови для повноцінної підготовки спортсменів до масштабних Ігор», – наголосив Вадим Гутцайт. Міністр також закликав представників федерацій до своєчасного подання пропозицій щодо процедури закупівлі спеціального спортивного інвентарю – обладнання та форми.

Нагадаємо, що честь представляти спортивне орієнтування на Всесвітніх іграх здобули Руслан Глібов (м.Дніпро) та Олена Бабич (Федорова) (м.Львів). Також маємо надію, що Олександр Кратов (м.Львів), який поки стоїть в резерві IOF, вийде на старти бірмінгемських арен.

Довідково: станом на 18 січня 2022 року, окрім наших орієнтувальників, українськими спортсменами здобуто ще 67 ліцензій в 13-ти неолімпійських видах спорту: сумо, таїландський бокс Муей Тай, стрибки на батуті, художня гімнастика, кікбоксинг WAKO, спортивна акробатика, підводний спорт, скелелазіння, пауерліфтинг, джиу-джитсу, ушу, карате. На XI Всесвітніх іграх буде розіграно 220 комплектів нагород у 34-х видах спорту.