Протягом п’яти днів в околицях м.Олешки понад 500 спортсменів, які репрезентували 16 областей і м.Київ виборювали медалі відразу трьох чемпіонатів України: серед дорослих, юніорів та юнаків і серед ветеранів.

«З огляду на те, що за даними синоптиків, в Херсонській області очікується підвищення температури до 37 градусів з 1 вересня оголошується заборона на виїзд в ліс» – з повідомлення обласного управління МВС України від 30 серпня.

Це повідомлення прозвучало, як грім серед ясного неба! Всі зусилля, спрямовані на те, щоб Чемпіонат відбувся в одну мить розсипалися на порох…

І все ж таки змагання, завдяки зусиллям головного судді В.Бібленко, провести вдалося!

Хоча старт першого дня перенесли на 16.00 особливо це не допомогло, обіцяні 37 в тіні спортсмени в повній мірі відчули на відкритих ділянках дистанцій, а таких було більш ніж достатньо.

На щастя все обійшлося без теплових і сонячних ударів, чому значною мірою, сприяло вдало вибране і добре облаштоване місце польового табору на березі озера.

До безперечних плюсів можна віднести і організацію харчування – ті, хто скористався цією послугою безумовно оцінили майстерність професійного кухаря найвищого 5-го розряду.

Всі карти змагань підготував А. Михайлов який в черговий раз підтвердив, що цю місцевість він малює краще за всіх.

Не будемо зупинятися на недоліках, які, на жаль, мали місце. Проблема полягає насамперед у тому, що в обласний осередок ФСОУ це не згуртований колектив готовий в потрібний момент до згуртованих дій, а просто окремі люди, яких спільна справа не надто хвилює. Якби головний суддя мав у своєму розпорядженні ще десяток людей, багатьох проблем можна було-б уникнути.

Перемогу в командному заліку чемпіонату серед дорослих впевнено здобула команда м.Києва, були першими спортсмени столиці і серед ветеранів, а ось у юніорів та юнаків перемогли молоді орієнтувальники Харківської області, де зараз успішно працюють з молоддю два сильних тренера Л.Фельдман і С.Даньков.

Вперше був розіграно Кубок серед клубів, який забрали з собою до Харкова представники КСО «О-Компас».