Надзвичайно тепла зима у переважній частині Європи унеможливлює проведення низки високорангових змагань з орієнтування на лижах, зокрема Кубку світу з орієнтування на лижах, Юнацького чемпіонату світу з орієнтування на лижах та Юніорського чемпіонату Європи з орієнтування на лижах у Латвії. Ці змагання планувалося провести в Мадоні (Madona), Латвія з 2 по 8 лютого 2020 року. Спочатку розглядався варіант зміщення змагань на пізнішу дату, але довгостроковий прогноз погоди не дає сподіватися на покращення, тому фокус обговорення змістився на пошук альтернативного організатора змагань.

IOF повідомляє, що змагання відбудуться в Умео/Віндельн (Umeå/Vindeln), Швеція з 21 по 26 лютого 2020 року. Перші два старти – спринт та довга дистанція – пройдуть паралельно із Чемпіонатом Швеції, який вже заплановано на ці дати – вихідні 22 та 23 лютого. середня дистанція та естафети будуть організовані окремо у вівторок 25 лютого та середу 26 лютого відповідно.

Бюлетень з попередньою інформацією розміщено за цим посиланням – https://orienteering.sport/wp-content/uploads/2020/01/bulletin-1-3-prelim.pdf . Документ буде оновлюватися по мірі уточнення деталей. IOF працює над оновленням подій в IOF Eventor щоб команди мали можливість перереєструватись при потребі, а також отримати актуальну інформацію про змагання.

Організатор також почав розміщувати інформацію на http://umeaok.se/wcup2020/

IOF висловлює співчуття та подяку організаторам у Латвії, яким довелося прийняти не просте рішення щодо скасування змагань, а також подяку організаторам з Швеції, які з ентузіазмом прийняли виклик підготувати змагання у такі стислі терміни.

Переклад листа Дженні Нілссон (Jenny Nilsson) – адміністратора IOF від 21.10.2020

Оригінальний запис на orienteering.sport (англ.)