Рада IOF розглянула події навколо спалаху вірусу і поширення захворювання Covid-19 і вирішила підтримати дії національних та міжнародних органів охорони здоров’я, спрямовані на стримування розповсюдження вірусу. IOF також закликає національні федерації цілковито підтримати такі дії органів місцевої влади.

Зважаючи на те що у багатьох країнах введено обмеження на участь у масових заходах та перетин кордонів, рада IOF прийняла такі рішення:

  • Всі значні міжнародні змагання під егідою IOF, що були заплановані до 31 травня, скасовуються або відтерміновуються. Це стосується Чемпіонату Європи з MTBO (EMTBOC) в Португалії, Чемпіонату Європи з трейл-О (ETOC) у Фінляндії, та першого етапу Кубку Світу в Швейцарії. IOF працює з відповідальними за ці змагання організаторами намагаючись обрати нові дати для їх проведення.
  • IOF затвердила пропозицію організаторів EMTBOC провести ці змагання 2-7 жовтня в тому самому регіоні. Інформація щодо ETOC та Кубку Світу стане доступною одразу після прийняття відповідних рішень.
  • Всі змагання світового рангу (WRE), що мали пройти до 31 травня також скасовано. Офіс IOF наразі зв’язується з організаторами щоб з’ясувати чи можливо перенести ці змагання на пізніші терміни. (Це стосується одного старту у рамках змагань “О-Весна” та двох у рамках “Кубку Столиці” в Україні – прим. пер.)
  • IOF продовжує спостерігати за розвитком подій і обговорить змагання заплановані на червень та липень під час дистанційного засідання Ради 3-4 квітня.
  • Всесвітні дні орієнтування 2020 (WOD), що були заплановані на 13-19 травня скасовуються. IOF підтримує проведення запланованих у рамках WOD активностей якщо вони не суперечать рекомендаціям місцевих органів охорони здоров’я, але реєстрацію цих активностей закрито й IOF не сприятиме їх широкій промоції. Всесвітні дні орієнтування повернуться у 2021 із новими силами!

У ситуації що склалася IOF визнає що наші заходи не є найважливішим питанням на якому слід зосередитись, однак ми закликаємо о-спільноту продовжувати тренування та брати участь у місцевих змаганнях, якщо їх проведення не суперечить рекомендаціям місцевих органів охорони здоров’я. Бережіть себе.

Оригінальний запис від 17 березня (англ.)